Hundbur

Billiga hundburar – på liv och död

Billiga hundburar – på liv och död

editorial

En familjemedlem på fyra ben. Det är den bästa beskrivningen man kan ge av sin hund. Din hund är en viktig del av familjen och ska behandlas som vem som helst. I synnerhet när det gäller att hålla din hund säker, och inte minst när ni åker bil tillsammans. Precis som det är fullt naturligt, och lagenligt, att sätta på sig ett säkerhetsbälte är det lika naturligt att placera hunden i en bilbur. En säker, krocktestad och funktionell bilbur som fyller sitt syfte.

Och syftet är naturligtvis att ni båda ska klara er så bra som möjligt vid en eventuell krock eller kraftig inbromsning. För så är inte fallet om hunden är lös i bilen. Vid en krock väger man väldigt många gånger mer än sin normala vikt. Flyger då hunden lös i bilen kan det få förödande konsekvenser. Både för dig som förare eller passagerare, men även för hunden. Skulle du utsätta en familjemedlem för sådana risker?

 

 

Kompromissa inte med priset

En del ryggar till när de ser priset på hundburar. Blir avskräckta av de höga prislapparna och tänker att “det går säkert bra ändå”. Tänk aldrig så. Det finns bra ochbilliga hundburar som är vältestade och som inte kostar skjortan. Men framför allt måste du tänka att det är för allas säkerhet i bilen som du installerar en hundbur. Varför skulle du kompromissa med priset när det kan handla om liv eller död?

Det går inte att komma ifrån ansvaret som hundägare. Din hund har aldrig bett om att få bo hos dig. Det är din plikt och din skyldighet att göra allting som krävs för att ge hunden ett så innehållsrikt och tryggt liv som möjligt. Ni ska naturligtvis ut och åka bil tillsammans. Men hunden ska sitta tryggt och säkert i en bilbur. Den säkerheten är hunden värd.