fårskinn

Eldiga fårskinn för värme

Eldiga fårskinn för värme

Visst är det fantastiskt fint och mysigt med fårskinn som en fäll på sängen, som en mjuk matta på golvet eller kanske som värmande sits i vinterkalla bilar. Varför inte lägga dem i pulkan så barnen får det mysigt på väg till förskolan, eller på sitsen på en snowracer. Äkta Fårskinn är lyxigt, varmt och fint – dessutom en restprodukt som är bra att ta vara på ur ett hållbarhetsperspektiv. Kontrollera gärna varifrån varan kommer, att den är garvad på ett miljövänligt vis, och stötta våra svenska producenter. Som inredare är det ju hög trendfaktor att placera ett fårskinn på sängen eller soffkanten.

 

Ljusa fina inredningar

För att uppnå balans och harmoni i ett hem enligt den 3000-åriga traditionen feng shui så ska du ta hänsyn till de fem elementen: jord, trä, eld, vatten och metall. När dessa fem energier står i balans i förhållande till varandra i ett hem eller ett rum så råder harmoni, och vi mår bra av att vistas där. Under flera år har det varit populärt att inreda väldigt ljust och vitt i skandinaviska hem, och då är det lite klurigt att föra in eldelementet i balansen, kan man tro. Det är nämligen så att allt levande, såsom djur och människor, tillhör eldenergin, och så även en hud från ett djur.

 

 

Vit eller grå är också eld

Med andra ord är alltså fårskinnet något som räknas till eldens element och således är det vanligt att en inredare placerar ett sådant (istället för färger som röd och orange, som annars är eld) i rummet för att balansera upp exempelvis de vita väggarna som utstrålar den svala metallenergin. Även bilder på djur och människor tillför eldens energi, så en tavla föreställande ett djur fungerar minst lika bra. Även en kohud eller en ullfilt fungerar för att bidra med samma effekt i inredningen.