Kattpensionat

Låt katten ta in på hotell under semestern

Låt katten ta in på hotell under semestern

Katten vill precis som hunden inte bli lämnad ensam. Ska man åka bort på semester och katten ska vara kvar hemma måste någon se till den minst två gånger om dagen. Detta står skrivet i djurskyddslagen. Det räcker alltså inte med att be grannen mata katten en gång om dagen. Ska man åka bort och lämna katten hemma kan man be en vän bo hos katten eller flytta katten hem till någon. Det finns även bra Kattpensionat i Stockholm där katten kan bo medan man är bortrest.

 

Eget utrymme med mat och lek

Ibland vill man inte blanda in vänner eller släkt och be dem vakta katten. Då är ett kattpensionat eller katthotell en väldigt bra lösning. De har kunnig personal som sköter om katten och både ger den mat och leker med den. Lämnar man sin katt till ett kattpensionat kan man känna sig trygg då det inte är vem som helst som får driva djurpensionat. En katt som lämnas till ett pensionat får ett eget utrymme att vara i och blandas inte med andra katter och djur. Två katter som kommer från samma hem får givetvis bo tillsammans om de vill.

 

 

Var ute i god tid

Innan man väljer och bokar kattpensionat kan det vara bra att först åka dit och hälsa på för att förvissa sig om att lokalerna och personalen är vad man förväntar sig. För att få lämna sin katt på ett pensionat måste den ha alla de vaccinationer som normalt krävs för en katt. Om er katt har någon underliggande sjukdom och tar medicin är det bra att först fråga pensionatet om de är bekväma med att ta hand om katten. Det är populärt att låta sin katt bo på kattpensionat under semestern så man gör klokt i att boka en plats i god tid.