Kattsand

Sköt husdjurets toalett med rätt kattsand

Sköt husdjurets toalett med rätt kattsand

För att enklare kunna hantera vätskor finns det speciella slags grus eller medel som kan absorbera vätskan. Det gäller för alla typer av oljor och även för andra vätskor som finns. 

I Danmark kallar man oljeabsorberande grus för kattgrus, vilket inte är så långt ifrån sanningen. För det är samma tanke som finns när tillverkning sker av kattsand, den slags medel som används i den fyrbenta familjemedlemmens toalettlåda. Ett medel som inte bara ska absorbera all vätskan i pälsklingens toalettlåda utan även hålla lukten i schack. 

 

Dammfri och luktfri

Det är stor skillnad mellan olika produkter när det gäller kattsand. I vissa fall är det en produkt som dammar och som förvisso absorberar men som inte tar bort lukten. Även om du sköter om kattlådan aldrig så noga så går det snabbt att skapa en lukt som inte är trevlig på något sätt. Är det dessutom en kattsand som lätt smular sig så kan du behöva byta ut hela kattsanden titt som tätt. Något som innebär en stor kostnad. 

Hittar du däremot en kattsand som är luktfri och som skapar lättupplockade klumpar så finns det mycket pengar och energi att spara. Satsa därför på den typ av sand som du tycker passar dig och se inte enbart till priset.  Det du ser som billigt kan snabbt bli dyrt om du måste byta ut hela lådan med jämna mellanrum.  

 

I kattens smak

Toalett eller ej så finns det inget som kan styra över en katts vilja, när den bestämt sig. Det händer därför att du blir tvungen att välja kattsand efter vad din katt önskar. Och det kan tyvärr vara annorlunda än vad du tycker är bra. Men generellt sett så är katter mycket renliga djur som vill att kattlådan ska vara fräsch. Med andra ord precis samma som du önskar dig.