veterinär

Vad en veterinär gör

Vad en veterinär gör

För att få bli veterinär så genomgår man en utbildning som man sedan får en legitimation för, som visar att du har en behörighet att arbeta inom yrket. En veterinärs olika arbetsuppgifter inkluderar till väldigt stor del medicinsk bedömning av olika djur men även djurskydd och forskningsarbete i laboratorium. Som veterinär får du möta alla möjliga olika sorters djur, både stora och små sådana. Många veterinärer arbetar på klinik med sjukvård för djur av olika slag, men en del arbetar istället mer inriktat på livsmedelsområdet med kontroller av olika livsmedel, på exempelvis slakterier. 

 

Olika uppgifter

Det finns ganska så många olika arbetsuppgifter som en veterinär går igenom under en dag inom djursjukvården. Kanske det ibland bara gäller borttagning av stygn på en hund som har genomgått en mindre eller större operation. Eller kanske så gäller det en sjuk och förkyld hamster som veterinären får tar hand om på bästa sätt. Både stora djur och små djur förekommer i det dagliga arbetet för en veterinär, man får inte vara rädd för något djur av något slag om man har bestämt sig för att man vill jobba som en veterinär. 

 

 

En veterinär nära dig

På den ort eller i den kommun som just du tillhör så finns det säkerligen en veterinär som kan hjälpa till på olika sätt med just ditt djur. Men bor man på en lite mindre ort till exempel, med inte så många invånare, så kanske det är svårare att finna en veterinär. Behöver du hjälp av en veterinär så är det bästa att sätta sig och helt enkelt söka efter en på nätet. Där går det att finna det mesta som finns tillgängligt inom det område som du befinner dig i. 

I Stockholmsområdet finns det mängder av olika veterinärkliniker som man kan vända sig till om man bor där, till exempel veterinär i kallhäll