bilbur hund

Sommarens semester i skogen

Sommarens semester i skogen

Att vara ute i skog och mark står högt i kurs hos oss svenskar. Ja det har det ju alltid gjort men just nu upplever landet en renässans när det kommer till gröna upplevelser. Till följd av pandemin passar många av oss nämligen på att ta oss ut till skogs för att finna lugn och ro därute.

Säkerligen har du själv packat matsäcken och öppnat upp din bilbur hund för att även låta familjens fyrfota medlem följa med på resan. Att vistas utanför stadens betong gör oss alla gott. Det är inte för inte som man kan få skogsbad utskrivet på recept. Det har visat sig ha enormt välgörande effekter på det mänskliga sinnet.

Det fina i kråksången är att vi har så nära till just skogen här i Sverige. Även i städer som Stockholm så är det förhållandevis nära till skogen. Ofta behöver man inte ens sätta sig i en bil för att kunna nå ut till gröna marker. 

För att inte tala om alla vandringsleder som vi har här i landet. Ska vi gissa på att dessa kommer att vara välbesökta under denna sommar. I och med att det är lite klurigt att semestra utomlands så passar vi istället på att utforska vårt vackra Sverige detta år.
Nu har ju regeringen också öppnat upp för resande inom landet om någon vecka. Även om det är säkerhet som gäller så kan man ju alltid hoppa in i en bil och ge sig av ut till mitten av ingenstans.
Bara för att njuta av den stillhet och upplevelse som finns.

Att åka ut till en avlägsen skog är nästan som att vara vilse – utan att egentligen vara det. Saken är att det kan vara skönt att känna den känslan ibland. Att bara vandra – förvisso med GPS som backup – utan att egentligen ha något mål.
Ibland finner vi oss själva genom sådana resor.